Hvad er tigerspring? – Din baby’s udvikling

Selvom der ikke er to børn, der er helt ens. Så følger de alligevel alle sammen mere eller mindre den samme udvikling. Man siger at barnet i løbet af det første halvandet år af sit liv gennemgår 10 mentale udviklingsfaser – disse kaldes faser eller spring kaldes også for Tigerspring.

 

Disse spring kan være med til at forklare hvorfor dit barn lige pludselig reagere helt anderledes på ting. Hvad der var fantastisk i sidste uge, er måske helt forfærdeligt i denne uge. Ting babyen ikke ville for et par dage siden, er måske nu det eneste den vil. Du kan ikke gøre noget ved disse tigerspring, og det skal du heller ikke. De kan være med til at give en lille forklaring på ting, der til tider kan være meget frustrerende som forældre, især førstegangsforældre.

Sådan lærer du at forstå dit barns tigerspring

 Der er ingen der har sagt, at det er let at være forældre. Jo mere man forstår sine børn, jo lettere bliver det trods alt. Derfor er det utrolig givende, når man lærer at forstå hvorfor barnet reagerer som det gør. Viden om tigerspring kan være med til at give denne indsigt.

 

Her kan du måske blive en lille smule klogere på, hvad børn er for en størrelse. Ligesom det er tilfældet med voksne mennesker, så er der ikke to børn der er ens. De er alle unikke og hver deres egen. Alligevel så er de utrolig ens, når det kommer til rigtig mange ting. Så selvom du nogen gange kan føle at du står med problemer, som ingen andre har, så kan du næsten være helt sikker på, at der er millioner der har stået med præcis de samme problemer tidligere. Du kan derfor også hente hjælp ved at kigge på alle andre. Her på siden kan du læse om hvad tigerspring er for en størrelse, og hvorfor det er god at kende til.

 

  • Børn er en kæmpe gave
  • De er meningen med livet
  • De er grunden til at vi lever
  • De er grunden til at vi vågner med et smil på læben

 

Det er der ingen tvivl om, er den ubestridte sandhed. Når man først har fået børn, kan man dårligt huske hvordan livet var inden dem. Man kan heller ikke forestille sig, hvordan der kan være nogen, som ikke vil have børn. For hvad ville livet dog være uden børn. Altså udover en anelse mere problemfrit og bekymringsfrit?

 

Nåå, ja der er også lige et par andre ting med livets største gave. For ligesom de er fantastiske, kan de også være lidt andet.

 

  • De er vanvittige og hører ikke efter
  • De ødelægger din søvn i mange år
  • De er grunden til vi lever i evig frygt
  • De er grunden til at man vågner helt trætte

Det bedste du kan gøre for dit barn i de perioder de er i et tigerspring er at hjælpe dem med at få masser af søvn. Det er et udviklingsspring der tager meget energi, og de kan bedst omfavne denne udvikling hvis de har energien til det. God søvn får din baby bedst ved at sove natten igennem med total mørklægning i rummet, som opnås bedst med mørklægningsgardiner efter mål, og evt. også have sine forældre tæt på.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress