Derfor er det vigtigt at børn får deres vitaminer

Vitaminer og mineraler er en nødvendighed for at kroppen kan fungere optimalt. Kroppen kan dog ikke selv danne disse vitaminer og mineraler. Nej, det optages nemlig gennem kost, hvorfor det også er yderst vigtigt at få en varieret og sund kost – store som små. Man kan med fordel benytte sig af kosttilskud, der indeholder vitaminer og mineraler for at opnå den daglige mængde at vitaminer og mineraler, som man bør få i den givne alder. Ofte kan børn også have stor gavn af kosttilskud i form af børnevitaminer (kan købes her dinapoteker.dk/børnevitaminer), da de som bekendt vokser og udvikler sig meget i de første leveår, og derfor har stor gavn af at få de nødvendige vitaminer og mineraler, som bidrager til netop dette. 

 

Gode råd til børn og deres vitaminer

Ofte kan det være en jungle at finde rundt i de forskellige former for vitaminer og mineraler og dermed afgøre, hvilke der vil være til gavn for netop ens egne børn. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvilke anbefalinger, der er til børn og deres vitaminer og mineraler. Der findes som bekendt kosttilskud med vitaminer og mineraler til alle aldersgrupper, hvad end der er tale om børn, unge, voksne eller ældre mennesker. Først og fremmest er det vigtigt, at man følger de anbefalinger, der er til den givne alder. Der er eksempelvis stor forskel på anbefalinger af vitaminer og mineraler til børn i de første leveår og børn i ti-årsalderen. Det er ydermere vigtigt at påpege, at det er yderst vigtigt, at du altid opbevarer dine vitaminer utilgængeligt for børn, så de ikke spiser flere vitaminer, end hvad den anbefalede mængde er.

 

Hvilke vitaminer skal mit barn have?

Der findes et stort udvalg af børnevitaminer, som blandt andet bidrager til børns vækst og udvikling. De diverse børnevitaminpiller har forskellige funktioner og fås ligeledes til forskellige aldersgrupper. Alle forældre bør give deres børn et dagligt tilskud af D-vitamin de fire første år af barnets liv. D-vitamin bidrager til knoglernes sundhed og styrke og ydermere kroppens optagelse af calcium Herefter kan man nøjes med tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret, hvilket vil sige fra oktober til april. Derudover kan børn som ikke spiser meget varieret kost have stor gavn af et dagligt vitaminindtag i form af multivitamin, som bidrager til barnets grundlæggende basis for nødvendige vitaminer og mineraler, som er nødvendige for en lang række af kroppens naturlige processer. Derudover findes blandt de mest anvendte børnevitaminer A-vitamin, som bidrager til synet, knoglevæksten, reproduktionen og celledelingen samt C-vitamin som bidrager til støtte af immunforsvaret og kroppens optagelse af jern. 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress