Kan jeres pædagog førstehjælp?

Det kan være et mareridt scenarie at skulle udøve livsreddende førstehjælp til sit eget barn, men det er derfor endnu mere vigtigt at vide hvad man skal gøre for at kunne gøre det korrekt. Børn har tendenser til at udsætte sig selv for situationer, som ikke just er sikre. Om det er at sluge perler eller falde ned af rutsjebanen, så er det vigtigt at de er omgivet af personer, som kan yde førstehjælp til børn.

 

Det er lidt anderledes at yde førstehjælp til børn, end til voksne. Ikke nok med at man generelt skal være mere forsigtig med børn, da deres kroppe er mere skrøbelige, så er der også meget andet viden, som er vigtig at have. Viden som kræver undervisning. Derfor anbefaler vi alle forældre at undersøge om der er en voksen med et kursusbevis i førstehjælp til børn, de steder hvor I sender jeres børn hen.

 

Førstehjælpskurser til pædagoger, lærere og ledere

På mange fritidsordninger, er det et krav at lederen, læreren eller træneren kan yde førstehjælp, men nogle gange er det ikke alle, som er lige så godt klædt på. Det er derfor vigtigt at man som forældre stiller hårde krav overfor foreningen og sørger for at de personer med ansvar for jeres barn, hele tiden at klædt på med den nyeste viden og er forberedt på enhver situation.

 

Et førstehjælpskursus til voksne med ansvar for børn burde indeholde følgende:

 • Korrekt alarmering af 112
 • Kontrol af bevidsthed hos børn
 • Overlevelseskæden
 • Hjertemassage til børn
 • Opbygning og brug af hjertestarter til børn
 • Stabilt sideleje
 • Førstehjælp ved fremmedlegemer i luftvejene

 

Ovenstående er en forudsætning, og et minimum, for at vi vil mene at den voksne med ansvar for børn, kan yde livsreddende førstehjælp i tilfælde af hjertestop. Det er dog muligt at udbygge med mere viden, som med nedenstående:

 

Førstehjælp:

 • ved småskader, klemme, snit osv.
 • Ved skoldning, forbrænding og ætsning
 • Ved børns sygdomstilfælde
 • Ved Kvælning og strangulering
 • Ved drukning

 

Det er din garanti for, at der bliver undervist i både teori og praksis når det kommer til alle typer af førstehjælp, som der kunne ske behov for under fritidsaktiviteter, børnehaver eller skoler. Vores undervisning i førstehjælp er så virkelighedsnær som overhovedet muligt. Det vil sige at vi kombinerer teori og praksis, så I går fra kurset med en følelse af klarhed til at yde førstehjælp til børn.

 

Det kan være en fordel at hvilke undervisere som man får tilbudt. Undervisere med erhvervserfaring og med dybt kendskab til førstehjælp kan være fantastisk, men de skal også kunne lære fra sig og omdanne både teori og praksis til noget lærerigt. Derfor kan det være en fordel at lede efter en virksomhed, som tilbyder undervisning fra ambulancereddere, da det ofte er folk med mest erfaring og vant til kommunikation med forskellige mennesketyper.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress