Hvad er et krisecenter og hvem kan bruge det?

Midt i Aabenraa’s hyggelige by, som ligger tæt på den tyske grænse befinder et lille krisecenter sig. På dette krisecenter hjælper de voldsudsatte kvinder og børn med, at komme videre og få sig et bedre liv. På matriklen har man mulighed for at blive indlogeret og være beboer på krisecenteret, hvor man her får den helt rigtige hjælp og støtte til at komme ud af den krisesituation, som man befinder sig i. Krisecenteret har faciliteter og muligheden for at have børn boende også, her er ligeledes hjælp til børnene at hente på stedet. På Aabenraa Krisecenter møder de børnene med åbenhed, interesse og anerkendelse. Vi understøtter dem i deres oplevelser, sorg, forvirring og reaktioner. Deres pædagog samarbejder med moren omkring familiens trivsel, og med respekt for mor/barn relationer og dynamikker. Fag personalet tager udgangspunkt i den enkelte kvinde og deres barn/børns behov.

Kvinder der er udsat for partnervold

Kvinder, der har været udsat for partnervold, kan have brug for at lære at stå på egne ben, uden at være underlagt en streng kontrol fra partneren. Aabenraa Krisecenter understøtter derfor kvinden i at tage forældreskabet tilbage og bibeholde et sundt samspil med sit barn/børn. Familierne bliver rådgivet og guidet i, hvordan en tryg tilknytning kan opretholdes. Dette har krisecenteret en erfaring med, at en tryg tilknytning er en af grundstenene for udvikling og læring. At italesætte volden er et af de vigtigste fokuspunkter for det pædagogiske arbejde på krisecentret. Yderligere arbejder krisecenteret for en god sag og er altid på udkig efter frivillige, som har lyst til at støtte op om opgaven og hjælpe, samt være til stede. Som frivillig bliver man klædt rigtigt på til at kunne varetage opgaven på et fagligt og nødvendigt niveau.

Hvad er volden og hvilke former findes den i?

Mange vil svare, at vold er når der er fysisk vold mod kvinder. Altså det at blive slået, holdt fast eller noget helt tredje. Men på Krisecenteret oplever de tit, at de kvinder de hjælper, ikke ved, hvad for en slags vold de er blevet udsat for. Volden findes nemlig i en lang række former, vold handler nemlig om kontrol over for et andet menneske og kan derfor også være psykisk. Psykisk vold udspiler sig ofte ved kontrol og brug af magt til at begrænse kvindes selvudfoldelse. Selvudfoldelsen i form af tale, tanker og følelser. Her vil man gradvist opleve lavere selvværd og isolering fra venner og bekendte. Ofte er man ikke klar over det, da man bliver så manipuleret til at tro at det er helt normalt at være under så stor kontrol.

Den psykiske vold kan også komme til udtryk igennem elektronisk vold, som er forfølgelse, trusler og overvågning igennem diverse medier og elektroniske enheder. Disse kanaler og enheder bruges til, at skabe en konstant frygt og følelse af overvågning og stalking. Det kan videreudvikle sig til materiel vold, hvor man får ødelagt sine ting, frarøvet sin ejendom eller penge.

 

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress