Få success med barnets læsning

I coronatiden var der ikke grænser for vores gode intentioner i forhold til vores børn. Men nu hvor hverdagen har sat ind, er det for mange som-så med hvad der faktisk sker på undervisnings- og indlæringsfronten derhjemme. Men det kan der let gøres noget ved.

 

Vi kender det alle sammen, med en travl hverdag og lige at få læst de 20 minutter som der anbefales. Når vi forældre har travlt med indkøb, madlævning og kørsel til fritidsinteresser, er det lettere at lade dem side foran skærmen, når det nu er det de vil.

 

Men i bund og grund handler det om at finde bøger som de faktisk gider at læse i. Så kan de sagtens selv. Hvis det er svært for barnet at bevare motivationen, kan det for nogle være en god idé at gøre det let. Man kan vælge bøger, som ligger lidt under deres niveau. For så oplever de ikke at have svært ved ordene og dermed forstår de sammenhængen og historien bedre.

 

Find de rigtige bøger

Hos Elysion der sælger undervisningsmaterialer har de gjort meget ud af at inddele bøgerne i både LIX, LET og klassetrin. Det er en gave for os forældre, så vi kan finde hoved og hale. Alle bøgerne har fantastiske illustrationer, som gør det endnu mere indlevende for børnene.

 

For børn er det med læsning, som vi andre har det med motion. Det skal lige blive til en vane og så bliver det hele meget lettere. Så hvis man i en periode giver dem lette bøger, er tilvænningsfasen meget lettere for os som forældre. Vi skal ikke være helt så meget med og barnet synes faktisk det er sjovt.

 

Det gør heller ikke noget at de faktisk har læst bogen før. Eller at de har fået læst bogen højt tidligere. Det handler i bund og grund om at skabe en succesoplevelsen. Så kan de i skolen lege med lyde og det stumme D. For os som forældre handler det kun om at hjælpe dem med at lære at fokusere og øve de ting de allerede har lært.

 

Der er selvfølgelig mange veje til målet og børnene er individuelle. Men dette er blot for at sige, at det ikke altid handler om niveau og udfordring. For mange handler det om at gøre det til en leg og lade dem læse hvad de har lyst til. Så skal de 20 minutter nok gå hurtigt.

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress