Familien kan med fordel tage sammen til tandlægen

Mange voksne mennesker har tandlægeskræk. Det er forståeligt. Men mystikken og nervøsiteten omkring tandlægebesøg skal helst ikke indfinde sig hos et barn med risiko for senere tandlægeskræk.. Derfor er det en god idé at samle hele familiens tandlægebesøg samme sted og samme tid. Tandlæger bliver afmystificeret, hvis børnene er med. Desuden kan der måske gå lidt konkurrence i, hvem der ingen huller har. Mor eller far? Det vil også øge chancen for oftere og regelmæssige tandlægebesøg.

Børn og tandbørstning

Vi ved, at det er vigtigt at passe på sine tænder. Vi ved også, at det er børn ret ligeglade med.

Derfor er det vigtigt at lære og vænne sine børn til en god tandhygiejne fra de er små.

Der findes forskellige hjælpemidler til dette. F.eks. videoer på nettet med sange og tegnefilm der varer de to minutter, man skal bruge på tandbørstning. Sangene handler selvfølgelig om tandbørstning.

Der findes også sjove el-tandbørster med børnemotiv på. Det smarte ved dem er, at de automatisk stopper efter to minutters brug.

Heldigvis har vi i Danmark gratis tandpleje til børn indtil de fylder 18 år. Tandplejerne har egne lokaler eller de findes på den skole, der er i skoledistriktet. De har endda tandplejebusser, der er indrettet som klinik. Dem bruger de til at køre ud til skolerne i kommunen, der ligger længere væk.

Er det dyrt at gå til tandlæge?

Det synes mange at det er. Men disse mange er som regel dem, der først dukker op hos tandlægen når skaden er sket og har udviklet sig rigtigt slemt. Det skyldes netop tandlægeskræk eller irritation over betalingen.

Forpinte må de igennem en større behandling eller operation. Behandlingen gør ondt og det er surt at betale, for noget der gør ondt.

Heldigvis er tandlæge priser varierende, og der bliver ofte lavet et overslag, inden påbegyndt behandling. Derved får man en pris der er skræddersyet til hver enkelt og man betaler ikke for mere end nødvendigt.

Vi kommer dog ikke udenom, at det billigste er de halvårlige tjek. Derved stopper man hurtigt en begyndende skade, frem for at skulle igennem en større og dyrere operation.

Det er derfor vigtigt at lære sine børn om regelmæssige tandlægetjek, inden de vokser op og med smertende bisser og tårer i øjnene må gå til deres redningsmand, tandlægen.

 

 

 

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress