Cykellygter for sikkerhedens skyld

Når du køber en ny cykel, er det vigtigt ikke at gå på kompromis med din sikkerhed. Mange tænker ikke over eller fravælger at købe en ordentlig cykellygte. Dette er en fejl. Faktisk er der en række lovkrav, som dine lygter skal leve op til før de kan sikre dig den bedste færdsel i trafikken. Det er derudover lovpligtigt at anskaffe sig en lygte, der lever op til den danske cykelbekendtgørelse. Uden en lovpligtig model vil det koste dig en bøde på 700kr. De fleste cykellygter på markedet lever heldigvis op til lovkravene, så de eneste store overvejelser du bør gøre dig er, hvilke behov dine lygter skal opfylde.

Vær bevidst om dine behov

Der findes et bredt udvalg af cykellygter i forskellige prisklasser, modeller og udformninger. Du kan altså let finde en lygte, der lever bedst op til dine behov, hvis du sætter dig ind i, hvilke lygter du kan købe på markedet. Men før du køber en ny lygte, skal du gøre dig bevidst om, hvilke behov dine cykellygter skal opfylde. Ønsker du en lygte, der kan lyse en større del af vejen op for dig, eller er en lygte, der blot lyser op, så du bliver synlig i trafikken nok? Ønsker du en lygte, der skal fastmonteres eller en lygte der kan tages af og på? Der er mange overvejelser, som du skal gøre op med dig selv, før du køber en cykellygte til din nye cykel. Uanset om du ønsker en lygte, der kun lige overholder de lovpligtige krav, eller om du har specielle krav til dine cykellygter, så findes der et stort sortiment af modeller i alle prisklasser.

Hvilken energikilde?

Når du leder efter et nyt sæt cykellygter er det nødvendigt, at du beslutter dig for om du skal have en model, der er batteridrevne eller bruger en anden energikilde. Batteridrevne meller er de mest udbredte, da de hele tiden lyser, også når du holder for rødt i et vejkryds. Med en batteridreven lygte er det således ikke nødvendigt for dig selv at genere energien, der skal til for at få lys i lygterne. Ønsker du en anden form for cykellygter, så er det muligt at anskaffe sig lygter, hvor der anvendes magneter til at få lys i lygterne. Med en sådan lygte vil energien blive genereret, når du cykler, og stoppe med at lyse, når du holder stille. Disse kaldes lygter er også kendt som dynamolygter.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress