Hvad du skal vide om sikker brug af en selepude

En selepude er en vigtig del af at holde dit barn sikkert, mens det kører i bilen. Men der er nogle få ting, du bør vide om selepude, før du bruger en selepude. I dette blogindlæg fortæller vi dig, hvad du skal vide om selepuder, så du kan holde dit barn sikkert på vejen. Dit barn skal køre i en autostol, der passer til dets alder, højde og vægt. Du kan få vores anbefalinger om de bedste autostole til dig og dit barn ved at besøge https://autostol.dk/guide-til-valg-af-autostol/ .

 

Booster-sæder er til børn, der er vokset ud af deres autostol

 

Booster-sæder hjælper med at løfte barnet op, så sikkerhedsselen sidder ordentligt. Booster-sæder skal bruges sammen med en hoftesele/skuldersikkerhedssele. Bæltedelen af sikkerhedsselen skal gå hen over barnets lår, og skulderdelen skal gå hen over brystet.

 

De fleste selepuder kan bruges, indtil barnet er stort nok til at bruge sikkerhedsselen alene, hvilket typisk er omkring 1,80 meter og mellem 8 og 12 år. Men det er vigtigt at tjekke højde- og vægtgrænserne på din specifikke selepude for at være sikker.

 

Der er et par forskellige typer af selepudebælter at vælge imellem. 

 

Den mest almindelige type er en selepude med høj ryg, som har en ryg, der strækker sig til toppen af barnets hovedstøtte. Boosters med høj ryg er bedst til børn, der falder i søvn i bilen, eller som har højere nakkestøtter i deres autostol. En anden type selepude er en selepude uden ryg. Boostere uden ryg er lavere end jorden og har ikke nogen ryg. De er typisk lettere og nemmere at tage med sig, hvilket gør dem til et godt valg for familier, der rejser ofte. Uanset hvilken type selepude du vælger, skal du sørge for at fastgøre den korrekt i bilen. Booster-sæder bør installeres på bilens bagsæde. Sikkerhedsselen skal føres gennem selepuden i henhold til vejledningen. Når selepuden er monteret, skal du sørge for, at barnet er korrekt fastspændt. Sikkerhedsselen skal sidde tæt på barnets bryst og lår.

 

Når du er klar til at installere selepuden, skal du sørge for at læse den medfølgende vejledning. Hver selepude er forskellig og har sin egen specifikke installationsvejledning. Og sørg altid for, at barnet er korrekt fastgjort i selepuden før hver tur.

Hvis du har spørgsmål om brugen af en selepude, kan du læse vejledningen til dit barns autostol eller kontakte din lokale sikkerhedstekniker for børns sikkerhed.

 

Ved korrekt brug af en selepude kan du sørge for, at dit barn er sikkert og trygt, når du er på farten.Selepude er en vigtig del af sikkerheden for dit barn, men der er nogle få ting, du bør vide om korrekt brug af dem. Boostersæder skal bruges sammen med en hoftesele/skulderrem, og de fleste kan bruges, indtil barnet er stort nok til at bruge en sikkerhedssele alene. Der er et par forskellige typer af selepuder at vælge imellem, og hver type har sin egen specifikke installationsvejledning. Sørg for at læse den vejledning, der følger med din selepude, og sørg for, at barnet er korrekt fastgjort i sædet før hver tur. Med korrekt brug af en selepude kan du sørge for, at dit barn er sikkert og trygt, når du er på farten.

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress