Drop de dyre lejligheder og lad dit barn leje hos dig i stedet

Når dine børn skal til at flyve fra reden, så vælger langt de fleste at søge mod de større byer som København, Aarhus, Aalborg osv.

Dog kan dette godt ende ud i en rigtig dyr fornøjelse, da huslejen i de større byer stiger med en stadig ufortrøden kraft.

Derfor vælger stadig flere forældre at foretage et såkaldt forældrekøb, hvor de simpelthen køber en bolig, som de så lejer ud til deres barn. Og dette kan have nogle særlige økonomiske fordele.

Hvordan foretager vi et forældrekøb?

På mange måder kan et forældrekøb ses som en ganske almindelig ejendomshandel, hvor der naturligvis både skal udarbejdes købsaftale, refusionsopgørelse, tinglysning af skøde osv. Investeringen i sig selv forløber, som hvis det var tiltænkt, at I som forældre selv havde tænkt jer at bo i boligen.

Der hvor et forældrekøb adskiller sig fra andre ejendomsinvesteringer, er intensionen om at ville udleje den til eget barn. Det vil altså sige, at I med stor sandsynlighed ikke har i sinde at tjene penge og dermed kan sætte huslejen, så driftsomkostningerne i forbindelse med at have ejendommen bliver dækket.

Jeres barn kan altså bo til leje til en rimelig pris og slipper ovenikøbet for at skulle stresse over ikke at kunne finde et sted at bo.

Hvad med en lejekontrakt?

Fuldstændig som hvis I havde tænkt jer leje boligen ud til en fremmed, så er det altid anbefalelsesværdigt at lave en lejekontrakt. Også selvom det er eget kød og blod, som I lejer ud til.

Først og fremmest kan en lejekontrakt være med til at sikre klare linjer, hvis der nu skulle opstå en konflikt i lejeforholdet. Derudover så er der nogle skattemæssige forhold, som kan komme ud til jeres fordel som forældre samt ejere af boligen, når der en lejekontrakt. Og sidst men ikke mindst, så vil jeres barn have mulighed for at søge boligstøtte, når der er en lejekontrakt.

Kan forældrekøbet også ske med omvendte fortegn?

Et forældrekøb kan også ske den anden vej rundt, hvor det så kaldes for et omvendt forældrekøb. Her er det altså barnet, som køber en bolig og lejer ud til sine forældre. De juridiske forhold er præcis de samme, som ved et almindeligt forældrekøb, blot at rollerne er byttet om i forhold til hvem der er lejer, og hvem der er udlejer.

Udnyt muligheden for at overdrage boligen til jeres barn

Spørgsmålet har måske allerede meldt sig. Hvad gør vi, når vi skal af med boligen igen? Og her har i virkelig muligheden for at give økonomiske ressourcer videre til næste generation, for I kan nemlig foretage en overdragelse af boligen til jeres barn, så barnet kan købe ejendommen af jer til 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering.

Dog vil vi anbefale at I tager kontakt til en juridisk rådgiver angående en sådan form for bolighandel, da der kan være både skattemæssige forhold og andre juridiske forhold, som I lige skal være ekstra opmærksomme på.

Men vi håber, at du har nydt denne artikel, og at du er blevet inspireret til at undersøge muligheden nærmere for at foretage et forældrekøb.

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress