Børnefamilien er velkommen i IT-virksomheder

Rygte og virkeligheden

 

Det er ofte et rygte softwarevirksomheder har lange og intensive arbejdsdage, der gør at de ansatte skal gå på kompromis med familielivet og er belastet af stress og andre genvordigheder.

Dynamics Property er et eksempel på virksomhed, hvor ovenstående ikke gør sig gældende. For det første skal det understreges at præstationerne ikke er ligegyldige i virksomheden. Det er naturligvis vigtigt at den enkelte ansatte giver værdi for virksomheden, men familien spiller også en stor rolle.

 

Fleksibel arbejdstid

Virksomheden giver de ansatte meget fleksible arbejdstider. Det er dog vigtigt at det er anført i den ansattes kalender, hvornår man træffes. Desuden er det vigtigt at den ansatte kan deltage i teammøder. Det behøver imidlertid ikke være på kontoret men kan foregå som online møder.

 

Kulter og forståelse

Det er vigtigt at medarbejderne forstår de særlige anfordringer man som ansat mødes af specielt når man har mindre børn i vuggestue eller børnehaver. Omvendt er det en stor hjælp for den ansatte ikke at være den sidste der henter i institutionen.

Sælgere har imidlertid særlige udfordringer, specielt når kundebesøg er over længere afstande. Det kan dog til dels imødegås ved ar have online salgsmøder. Disse er imidlertid ofte af et første personlige møde, der stadigvæk er nødvendig for at opbygge den personlige relation.

 

Børn med på kontoret

En måde at lade børnene få et indblik i arbejdsdagen på, er at lade dem lejlighedsvis komme med på ”arbejde”. Det er klart at rammerne skal være så det ikke virker forstyrrende. Det kan være at medbringe aktivitetsrummende lejetøj som f.eks. IPads eller mobiltelefoner i kombination med at de får lov at deltage i enkelte aktiviteter på konteret.

 

Udflugter

En anden aktivitet der er med til at støtte sammenhængskraften i virksomheden, er familieudflugter. Det kan være til strand eller skov, men også forlystelsesparker. Der behøver ikke være det store faglige indhold, ligesom budgettet for aktiviteten fint kan holdes inde for rimelige rammer.

 

Goodwill

Det er klart at rammerne lader familien få gode vilkår, men det er klart at med fleksibilitet kommer også et stort ansvar for selvledelse. Men det fritager naturligvis ikke ledelsen for at være til stede og hjælpe når behovet er der.

 

 

Konklusion

Ved at sætte en virksomhedskultur der giver plads til både børn og familie, er det muligt at forene en travl hverdag, med personlige ambitioner med familiens tarv. Planerne rækker dog ikke til nedsat arbejdstids som visse virksomheder forsøger at praktisere. Men de fleksible rammer er dog med til at sikre en harmonisk arbejdsplads der trives i stor stil.

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress