Hvilken slags værktøj bruger en låsesmed til hoveddøren?

Har du nogensinde haft brug for en låsesmed, så har du måske også tænkt over om du selv kunne klare jobbet, eller spekuleret i hvilket værktøj en låsesmed bruger til hoveddøren.

Noget af værktøjet er blot det samme standardværktøj der ligger i en almindelig værktøjskasse, som f.eks. hammer, skruemaskine osv. Men for at ikke alle og enhver bare kan låse en dør op, så kræver det selvfølgelig også noget specialværktøj.

Har du brug for en låsesmed?

Er du landet på artiklen her fordi du har brug for en låsesmed, så anbefaler vi at du i stedet for at læse om hvilket værktøj der bruges, kontakter en låsesmed. Det kan f.eks. være Hersted Låseservice, eller en anden låsesmed der ligger i nærheden af dig. Det er nemlig meget usandsynligt at du selv har det værktøj som låsesmeden bruger til at låse døren op med.

Værktøjet afhænger af dørtypen

I og med at tyvene bliver dygtigere og dygtigere, så bliver låsene også mere avancerede og sammen med det værktøj som låsesmeden bruger. Derfor afhænger låsesmedens værktøjsvalg også af hvilken dør han står overfor.

Til nyere døre er det ofte en specielt udviklet låsepistol der kan åbne låsen udefra. Denne type oplukning ødelægger dog også ofte låsen og du skal herefter have sat en ny i.

Til nogle døre kan der også stadig bruges forskellige slags dirke værktøjer, men det er ofte til bildøren, hængelåse og ældre døre.

Værktøjer til brug gennem brevsprækken

Låsesmeden har også ofte værktøj med der kan bruges til at låse hoveddøren op med gennem brevsprækken, det er en såkaldt slynge eller en vrider. Værktøjet føres ind og op gennem brevsprækken og kan på den måde låse døren op indefra. Har du en lås hvor der dog sidder cylinder på begge sider, så kan denne metode ikke bruges.

Husk at sikre resten af huset

En god lås gør det besværligt for indbrudstyven at komme ind, men det er også vigtigt at du har sikret resten af din bolig, for tyven har ikke noget imod at bruge et vindue eller en terrassedør i stedet, hvis det er nemmere.

Derfor skal du sørge for at det ikke kun er din hoveddør der er godt sikret. Har du alligevel fat i låsesmeden kan du med fordel få ham til at gennemgå din bolig sammen med dig, og evt. udpege de steder der kan laves forbedringer ift. tyverisikring.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress