Sådan undgår du kemi i hverdagen

Selvom man måske ikke normalt tænker meget over kemi i hverdagen, kan det være en af de ting, mange begynder at tænke over, når man får børn. Der er selvfølgelig også en hel del, der skal tænkes over – tøjvask, shampoo og balsam, tøj, rengøring, ja alt kan næsten indeholder skadelige og allergifremkaldende stoffer. Hvis du ønsker en bedre fremtid uden farlig kemi for dig og din familie, vil vi her komme med lidt tips til, hvad du selv kan gøre for at opnå dette.

  1. Drop shampooen

Eller, når vi siger drop shampooen, så mener vi det ikke bogstaveligt. Der kan dog være mange fordele ved at skifte den konventionelle shampoo på plastflaske ud med en mere venlig en af slagsen – både for dig og planeten. Shampoo barer og balsam barer kan være et skridt i den rigtige retning, hvis du ønsker at være bedre ved dit eget og din families hår og hud. Ikke nok med, at shampoo barer sjældent indeholder farlige og allergifremkaldende stoffer, da de oftest indeholder næsten 100% naturlige ingredienser, men de er for det meste også fri for sulfater og silikone, så du kan få naturligt smukt hår, der ikke er tørt eller tynget af silikone. Når du tilvælger en bar i stedet for en plastflaske, kan du også glæde dig over, at du sparer planeten for endnu mere plastaffald, da barerne ofte er pakket ind i genanvendeligt papir.

  1. Skift vaskemidlet ud

En af de helt store syndere, når vi taler om kemi i hverdagen, er vaskemiddel. Mange er efterhånden blevet opmærksomme på det, men meget vaskemiddel indeholder en lang række forskellige allergifremkaldende stoffer, som man helst skulle holde sine børn væk fra. Det er derfor anbefalet at bruge et neutralt og naturligt vaskemiddel, der ikke indeholder nogen skadelige kemikalier. Hvis du er frisk på at prøve noget nyt, kan du endda springe ud i at prøve sæbenødder, også kaldet vaskenødder og sæbebær, der er et 100% naturligt alternativ til konventionelt vaskemiddel. Her skal du blot smide en håndfuld nødder i vaskemaskinen med dit tøj, så du slipper både for at udsætte dig selv, din familie og naturen for skadelig kemi.

  1. Naturlig rengøring

En helt anden stor post, når det kommer til kemi i dagligdagen, er rengøringsmidler. Når man bruger konventionelle rengøringsmidler smører man alle overflader ind i potentielt allergifremkaldende stoffer, der blot venter på at komme i kontakt med dit barn. Hvis du ønsker at være på den sikre side, kan det derfor være en god idé at skifte til et naturligt rengøringsmiddel. Kig gerne efter mærkninger og certificeringer som Svanemærket, Vitality Leaf og NaTrue, når du leder efter rengøringsmidler. Så kan du være sikker på, at du får et bæredygtigt produkt uden et væld af forskellige kemikalier og stoffer.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress