Derfor bruger man hospitalsklovne – skal du have dem til dit hospital?

Det er klart, at der ikke kan foregå meget sjovt på et hospital, og at det meste af det, der foregår der, langt fra er sjovt. Men der kan faktisk også godt være plads til, at der er lidt sjov nogle gange. Sådan er det f.eks., når det kommer til hospitalsklovne. Men er det noget, du skal have på dit hospital, og hvorfor er det egentlig lige, at man i dag bruger hospitalsklovne på sygehusene?

Her kan du finde uddannede hospitalsklovne

Det er måske ikke lige noget, som man tænker over, men man kan faktisk uddanne sig til at være en hospitalklovne. Hvis du skal bruge hospitalsklovne på dit sygehus, så er det klart, at det derfor er uddannede hospitalsklovne, der er bedst til opgaven. Det er klart, at man skal vide noget om, hvordan man skal begå sig, når man skal prøve at være sjov og opmuntrende et sted, hvor der langt fra er sjovt. Derfor er det godt, hvis du finder hospitalklovne, der er uddannede til opgaven.

Børn hører ikke til på et hospital

Men det betyder desværre ikke, at de aldrig er der. Der er nogle børn, der bliver syge, og der er nogle, der bliver meget syge. Det er fuldkomment urimeligt, at man skal være syg som barn, hvor det er meningen, at man bare skal koncentrere sig om at have det sjovt og lege. Derfor er det også vigtigt, at man gør noget ekstra for de børn, som er på hospitalet.

Smil kan hjælpe

Hvis man er syg, så kan det psykiske også spille meget ind, og det kan være vigtigt, at man har det godt, hvis man skal blive rask. Det er ikke for at sige, at hospitalklovne kan kurere sygdom, men de kan måske være med til at gøre, at barnet er mindre bange, og det er noget, der godt kan have en påvirkning på, hvordan sygdomsforløbet kommer til at gå.

Glem sygdommen et øjeblik

Når man sidder på sygehuset som et barn, så kan det være svært at tænke på andet end sygdom og alt det andet, man hellere vil lave. Derfor er det fedt, at der kan komme nogen forbi, som måske lige kan få børnene til at tænke på noget andet end deres sygdom – også selv det bare er for en kort stund. Det er et fantastisk initiativ med hospitalklovne på sygehusene.

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress