Når familien har brug for hjælp

Hvert år dør ca. 3.000 personer i Danmark af alkohol eller alkoholrelaterede sygdomme. Vores alkohol kultur i Danmark er meget bekymrende og de unge i Danmark, drikker ofte alt for tidligt og alt for meget. Det er dog ikke kun de unge der drikker for meget alkohol. Også hos de voksne er der et alt for stort forbrug af alkohol. Sundhedsstyrelsen anslår at tæt på 900.000 Danskere drikker mere end anbefalet og tæt på 600.000 Danskere har et skadeligt forbrug af alkohol. Når man først har fået et stort forbrug eller misbrug af alkohol, kan det for mange være umuligt selv at stoppe. Et alkoholproblem er ikke et personligt problem, det går ud over hele familien, nære relationer og arbejde. Hvis en i familien har et misbrug, er der behov for hjælp til hele familien.   

Man er langt fra alene

Hvor mange børn vokser op i familier med alkoholmisbrug?

 

  • 000 børn fra 0-18 år vokser op i familier med alkoholmisbrug
  • 000 19-35-årige siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 over 35 år siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 danskere lever lige nu i eller er vokset op i en familie med alkoholmisbrug

 

Mange tror at de er helt alene og at det ikke er sådan i andre familier, men sandheden er at mange familier og flere tusinde børn oplever det, at vokse op i en familie med alkoholproblemer. Det er så vigtigt at hjælper kommer så hurtigt som muligt. Se her hvordan A Misbrug kan hjælpe din familie, eller andre til at slippe fri fra problemer med alkohol. https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/alkoholbehandling/

Der findes en løsning og en vej ud af misbruget, stort set ingen klarer dette på egen hånd.

 

Hvilke konsekvenser kan det have?

Der kan være rigtig mange negative konsekvenser for en familie med et for højt alkoholforbrug og ofte er det børnene det går værst ud over. Mange af disse børn får konsekvenser her og nu, og vil blive påvirket af det resten af livet på den ene eller anden måde. De føler sig ofte ensomme, har svært ved at stole på andre, svært ved at danne trygge relationer, samt forhold og mange lever med psykiske lidelser og bliver selv misbrugere senere i livet. Meget af dette kan forebygges og blive bedre hvis hjælpen bliver sat hurtigt ind. Desværre er det fortsat meget tabubelagt at tale om det ”at drikke for meget” eller at have et ”alkoholproblem” og desværre går der for mange misbrugere mellem 10-15 år før de søger hjælp til deres problem. Da misbruget mange gange begynder i familier med små børn eller lidt før de får børn, vil mange børn opleve at de har levet med en misbruger næsten hele deres barndom/ungdom.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress