Pynt op i hjemmet med Blå Blomst stellet

Blå Blomst

Blå Blomst spisestellet er Royal Copenhagens næstældste spisestel. De første dele i spisestellet blev allerede lavet i 1780.

Blå Blomst er et håndmalet spisestel som er malet med underglasur teknik. Det vil sige. at efter porcelænet blev brændt, så malede man blomsterne og glaserede porcelænet og brændte derefter porcelænet igen. Blomsten ligger således under glasuren.

Hver buket er unik idet kunsterne havde frihed til selv at vælge hvilket blomstermotiv der skulle være på delen kunsterne malede. Du finder derfor ikke to dele, som er fuldstændig ens.

Blå Blomst findes i tre forskellige versioner. Blå Blomst Flettet, Blå Blomst Flettet og Blå Blomst Svejfet. I tillæg til dette også en version med guldkant.

Blå Blomst tåler fint opvaskemaskine så længe steldelen er dækket af glasur hele vejen rundt. Versionen med guldkant tåler dog ikke opvaskemaskine, idet guldkanten så bliver slidt af.

De oprindelige Blå Blomst stel findes kun antikvarisk

De oprindelige stel produceres ikke længere hos Royal Copenhagen, men kan kun købes i antikke eller brugte udgaver. Prisen er en del billigere end på det ny producerede blomst spisestel fra Royal Copenhagen.

Det er ca. lige let at finde den Kantede, Flettede og Svejfede udgave. Søg efter det på nettet eller besøg en fysisk antik butik – de har garanteret dele i Blå Blomst, idet stellet måske er det mest udbredte Royal Copenhagen stel.

En hyldest til Blå Blomst

I 2018 genoplivede Royal Copenhagen Blå Blomst med spisestellet blomst. blomst er en hyldest til det gamle Blå Blomst stel fra fabrikken. blomst er dekoreret med en enkelt asymmetrisk placeret blomst, hvor Blå Blomst ofte havde flere blomster på steldelene og buketterne blev centralt malet på steldelene og på kanterne af porcelænet. Formen på blomst er også kantet, men det er en anden form end den kantede form på Blå Blomst Kantet. Spisestellet blev formgivet af hollænderen Wouter Dolk.

blomst spisestellet kan købes de fleste steder

blomst spisestellet bliver stadig produceret som nyt og kan købes f.eks. hos Royal Copenhagen eller din sædvanlige isenkræmmer. Hvis du vil have overblikket over de forskellige steldele, så kig ind på Royal Copenhagens hjemmeside. Hvis din isenkræmmer ikke har delen du vil have, så kan du jo altid spørge, om det er noget de kan bestille hjem til dig.

Kombinér stellene

Du kan med fordel kombinere de forskellige spisestel fra Royal Copenhagen med Blå Blomst og give din borddækning et unikt og personligt indtryk – f.eks. Musselmalet og Blå Blomst ser rigtigt flot ud sammen. På instagram finder du let inspiration til din egen personlige borddækning. Kig ind i de forskellige grupper, der er blandt andet grupper omkring Blå Blomst og Royal Copenhagen. Et altertiv er pinterest, hvor du også let finder inspiration til borddækningen.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress