Kors halskæde til barnedåben

Familieforøgelse er en glæde for næsten alle. Ikke alene er forældrene blevet forældre, men nogle er måske blevet bedsteforældre for første gang. Eller venner får lov at se nye sider af hinanden, i forældrerollen. Barnet bringer så meget glæde med sig, og livet virker pludselig lidt lysere og med lidt flere farvenuancer end før. I Danmark har vi tradition for barnedåb. Det er formentlig barnets første fest, i hvert fald som centrum for det hele, og han eller hun kan ikke huske så meget som et glimt fra den dag. På nogle punkter vil man måske kunne sige, at selve festen eller sammenkomsten efter selve barnedåben er for alle omkring familien og barnet. For som sagt, vil barnet ikke kunne huske noget fra dagen. Måske netop fordi barnet ikke kan huske det, selvom dagen er stor for forældre og familie, har nogle behov for at give en gave, som barnet en dag vil vide, var fra vedkommendes dåbsdag. 

 

En kors halskæde i dåbsgave

Mange voksne som er blevet døbt, har stadig en eller flere af de dåbsgaver, som de fik, da de selv blev døbt. Nogle gange er det måske den eneste ting, som de forbinder med en afdød bedsteforælder. Derfor bør man også tænke over, hvad man giver i dåbsgave. En af de helt gamle klassikere er en kors halskæde. En kors halskæde er både en gave, som holder hele livet, men som også har forbindelse til den handling, der sker i dåben. En kors halskæde bærer jo netop det symbol, som forbindes med kirken og kristendommen. Der er altså også masser af symbolik i denne gave. 

 

Men som tidligere nævnt, er en kors halskæde også en fremragende gave, fordi den holder hele livet. Måske kæden en dag bliver for lille, når barnet har vokset sig større, men vedhænget vil man altid kunne bruge til en ny kæde. På den måde vil man altid kunne have sin kors halskæde til minde om sin dåbsdag, de mennesker der har givet den og den handling, der skete i kirken før men endnu forstod det. 

 

Forskellige kors halskæder

Som med alle andre smykker kan man selvfølgelig få mange forskellige kors halskæder. Nogle af dem er mere tidløse end andre, og man bør måske vælge sådan en type korshalskæde, hvis man ønsker, at barnet vil bruge det senere. En af de mest solgte designs inden for kors halskæde, er dagmarkorset. Lige præcis denne type kors halskæde bliver brugt meget i forbindelse med dåbs- og konfirmationsgaver. Den har et let, men også genkendeligt design, som er blevet produceret i mange år. Så mange år at nogle bedsteforældre i dag, selv har fået en kors halskæde med dagmarkort, da de blev døbt.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress