Sandplay Terapi – hvordan kan gamle traumer forløses?

Mange børn har oplevet traumatiserende begivenheder i deres liv, som kan have en alvorlig indflydelse på deres psykiske velbefindende. Sandplay terapi er en af de terapiformer, der anvendes til at behandle børn med traumer. Sandplay terapi kan være med til at forløse traumer, ved at skabe en tryg ramme omkring børnene, hvor de kan bruge fantasien, og samtidig bearbejde deres oplevelser.

Hvor kan du komme i sandplay terapi?

I Danmark findes der flere private klinikker, der tilbyder sandplay terapi til børn. Derudover findes der også et par offentlige klinikker, der tilbyder denne terapiform. Dog vil vi varmt anbefale at du måske først prøver det af inden du bestemmer dig for et sted. Et sted som vi altid gerne kommer tilbage til er psykoterapi Brink, hvor du kan komme i terapi med sandplay Odense, som er en af de førende i denne terapiform.

Hvem er sandplayterapeut?

En sandplayterapeut er uddannet indenfor psykologi, og har særlige kurser i sandplayterapi. De fleste sandplayterapeuter har desuden flere års erfaring med at arbejde med børn, som har oplevet forskellige traumatiske begivenheder.

Hvor lang tid tager sandplay terapi?

Hvor lang tid sandplay terapi tager kan variere fra barn til barn, og fra sag til sag. Der er ingen faste regler for hvor lang tid sandplay terapi skal tage, da nogle børn har brug for det i længere tid, og andre børn har brug for det i kortere tid. Derfor kan vi ikke give noget konkret svar på, hvor lang tid en sandplay terapi tager.

Hvad er sandplay terapi?

Sandplay terapi er en terapiform, der er designet særligt til børn, da de som sagt ofte har brug for andre metoder til at bearbejde deres egne traumer. Sandplay terapi handler om, at børnene skal bruge deres fantasi, og deres kreativitet til at få bearbejdet deres traumer.

Hvordan foregår en sandplay terapi session?

Det første der sker ved sandplay terapi session er, at børnene skal lave en indledende bog, hvor de kan skrive om deres liv og deres tanker. Derudover skal børnene også lave en bog, der skal bruges i sandplay terapi sessionen. Denne bog skal bruges til at skrive om, hvad de har lavet, og hvad deres tanker og følelser var undervejs.

Er sandplay terapi effektivt?

Sandplay terapi er en af de metoder, der har vist sig at være meget effektive til at behandle børn med traumer. Det er en meget brugt metode rundt om i verden, da det har vist sig at være meget effektivt til at bearbejde børnenes egne traumer.

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress