Derfor bør du tænke mere over dine børns drikkeflaske

Nu til dags er drikkeflasker et must for enhver forælder eller plejer af små børn. Ikke alene hjælper de med at holde børnene hydreret på farten, men de giver også forældrene mulighed for at kontrollere, hvad deres børn drikker, og hvor meget de drikker.

Og med så mange forskellige mærker og typer af drikkeflasker på markedet, kan det være svært at overskue, hvilken én du bør vælge til dine børn. Eksempelvis er ikke alle drikkeflasker lige gode, når det kommer sundhed og miljøet.

Lysende røde alarmlygter til skolestarten

Mange drikkeflasker og drikkedunke fremstillet af plast, kan med tiden og løbende brug frigive mikroplast i beholdning og dermed i barnet, som drikker det.

I redaktionen anbefaler vi, at du vælger en Ayaida drikkeflaske, hvis du vil være på den helt sikre side. Men læs med videre og bliv klogere på netop, hvorfor en Ayaida drikkeflaske er god for dine børn.

De små ting med stor betydning

Forældre er altid på udkig efter måder at holde deres børn sunde og raske på. Men et område der ofte overses, er drikkeflasken. De fleste forældre tænker ikke over, hvad deres børn drikker af, men der er faktisk et par ting, som du skal overveje.

  • Plastik problemet

For det første er mange drikkeflasker lavet af plastik. Det kan være et problem, fordi plastik kan indeholde kemikalier, som kan sive ud i vandet, især hvis vandet opvarmes. Disse kemikalier kan herefter blive indtaget af dit barn, hvilket kan være skadeligt og allergifremkaldende.

  • Tjek forseglingen

For det andet er mange drikkeflasker ikke ordentligt forseglet. Det betyder, at bakterier let kan komme ind i vandet og vokse. Dette kan igen være skadeligt for dit barn, hvis det drikker det forurenede vand.

  • Overvej rengøring

Endelig kan det være svært at rengøre drikkeflasker ordentligt. Selv hvis du vasker dem regelmæssigt, er det svært at nå alle de kroge og hjørner, hvor bakterier kan gemme sig. Og hvis du ikke vasker dem regelmæssigt, kan de blive en grobund for bakterier.

Et problem her er drikkeflasker lavet af plastik. De har det med at udlede kemikalier som BPA i større mængder, når de vaskes. Særligt ved varm vask, hvor de også kan risikere at gå i stykker grundet de varme temperaturer.

Tag et skridt tilbage og tænk…

Så næste gang du tager dit barns drikkeflaske frem, skal du tage dig et øjeblik til at tænke over, hvad der er i den, og om den virkelig er sikker at drikke af for dit barn.

Børn er i modsætning til voksne stadigvæk under udvikling, hvilket betyder, at deres kroppe er særligt sårbare overfor kemikalier, tilsætningsstoffer mv.

I sidste ende er det langt bedre at være på den sikre side og købe kvalitetsprodukter, end det er at være ked af det på den billige side!

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress