Sådan finder du den rette lejebolig til børnefamilien

Som børnefamilie er det ekstra svært at finde den helt rigtige lejebolig. Først og fremmest skal boligen selvfølgelig være større og dermed dyrere, hvis der skal være plads til alle familiens medlemmer. Derudover er det heller ikke kun dine og din partners prioriteter, der gør sig gældende længere. Det er i høj grad også børnenes behov og prioriteter, der bør tages højde for.

Tal åbent om flytningen

Til at starte med er det derfor en god ide at tale åbent om flytningen. Det er først og fremmest en god ide, fordi særligt børn kan finde det stressende at flytte. Derudover er det dog også den ideelle måde at få talt om jeres prioriteter. Det kan for eksempel være, at børnene har venner, de stadig gerne vil kunne se. Er børnene yngre kan det være, at den slags er mindre relevant. Til gengæld er det meget relevant at overveje mængden af farlige trapper i jeres nye lejebolig.

Overvej fremtiden

Som børnefamilie er det aldrig godt at vide, hvad fremtiden bringer. Det plejer dog sjældent at involvere mindre plads. Hvis i har finansielt og mentalt overskud til det, kan det derfor være en god ide allerede nu at overveje, hvad fremtiden kan bringe. Det vil vise sig at give bonus i sidste ende, da I derved undgår flere dyre og stressfulde flytninger. Husk i øvrigt, at det at overveje fremtiden kan indebære mange ting. Først og fremmest handler det selvfølgelig om at have plads til eventuelle udvidelser af familien. Det kan dog også bare handle om teenagebørn, der på et tidspunkt gerne vil have eget værelse. Det behøver for den sags skyld heller ikke at handle om kvadratmeterne i jeres nye lejebolig. Det kan for eksempel også bare handle om afstanden til eller karakteren af den nærmeste skole eller børnehave, når børnene når den alder.

Søg bolig de rigtige steder

Når I endelig har besluttet jer for nogle kriterier for jeres nye bolig, hvad end det handler om arealet, beliggenheden eller antallet af trapper, kan I endelig begynde at lede. Det er dog vigtigt at lede de rigtige steder, så I ikke ender med kun at kigge på små, billige ungdomsboliger eller alt for dyre villaer. I den sammenhæng er computeren jeres allerbedste ven. Internettet har nemlig gjort det muligt at søge efter lejeboliger af netop den type, du og familien søger. Tag for eksempel et kig på Hellobolig.dk, hvor du kan se ledige boliger af enhver slags. Det betyder, at der helt sikkert også kan finde en, der falder i jeres smag og ikke mindst lever op til jeres krav. Det er dog også værd at huske, at internettet langt fra er det eneste sted, du kan eller bør lede efter din nye lejebolig. Særligt hvis I har et godt øje til et særligt område, kan det også godt betale sig at kontakte lokale boligselskaber. På den måde kan I få indsigt i det lokale boligmarked og måske sågar få et godt tilbud på en kommende ledig lejebolig.

 

 

Comments are Closed

© 2024: Alenesammen.dk: Børn & Familie | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress